Wat is de NAET-methode?

NAET is een therapie ontworpen door een Amerikaanse arts, Dr. Devi Nambudripad, MD, die tot doel heeft om intoleranties en allergieën te elimineren. Deze therapie wordt de NAET-methode genoemd. Het woord NAET is een afkorting van “Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques”.

Deze NAET-therapie is natuurlijk en pijnloos, zonder het gebruik van medicatie, en bestaat uit de toepassing van een handmatige accupressuurmassage. Er wordt gebruik gemaakt van elementen van kinesiologie en acupressuur, technieken die gebaseerd zijn op kennis van het energiesysteem van het lichaam.

Vanuit het westers medisch oogpunt kan men stellen dat het zenuwstelsel een sleutelrol speelt in deze NAET-techniek. Dankzij de eigenschappen van ons zenuwstelsel wordt het mogelijk de allergenen te desensibiliseren waarop het lichaam reageert.

Dr. Devi Nambudripad, MD heeft regels en procedures opgesteld voor alle therapeuten die haar methode volgen.

Ten eerste behoort medische diagnose enkel tot de arts. Wie NAET practitioner is onderwerpt zich aan deze regel en zal voor diagnose en medisch voorschrift doorverwijzen naar de behandelende arts.  Een niet-arts kan wel NAET-practitioner zijn maar werkt enkel complementair. De NAET-methode is slechts een aanvullende techniek.

Vervolgens is er voor de NAET-practitioner een procedure die moet worden gevolgd met betrekking tot de therapie zelf.

– Er zijn een reeks basisstoffen die prioritair zijn om te behandelen

– Er wordt slechts één nieuw allergeen per sessie behandeld

– Er zijn strikte securitaire regels

De NAET-methode is een moderne methode van deze tijd. Ze is zéér geschikt om de “uitdaging” van het toenemende aantal mensen dat last heeft van allergenen het hoofd te bieden.

Hoewel de NAET-methode in de eerste plaats werd ontworpen om intoleranties en allergieën te elimineren, is ze gaandeweg geëvolueerd en zijn er andere toepassingen van de methode gekomen en worden er eigenlijk nog steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt. Er is bijvoorbeeld de toepassing op emotioneel vlak (zie rubriek “NAET methode – Emotioneel Welzijn”, maar nog andere. NAET kan ook bijdragen tot een betere algemene gezondheid en is ook zeer nuttig voor gezondheidsproblemen waar er een verborgen link is met intoleranties of allergieën.

Dr Devi Nambudripad geeft een demo hoe iemand kinesiologisch getest wordt

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top