Twee jaar geleden werd bij mij coeliakie vastgesteld na een helse periode van krampen, vermoeidheid en hoofdpijn. Door mijn studies wist ik goed genoeg wat coeliakie was en mijn wereld stortte toch wel een beetje in. Er werd mij verteld dat ik nooit nog iets met gluten zou kunnen eten, want genezen was onmogelijk. Dokters vertelden mij ook dat het erfelijk is, dus ik zou dit ooit kunnen doorgeven aan mijn kinderen. Het goede nieuws was wel dat met een glutenvrij dieet al mijn symptomen verdwenen en ik voelde me veel beter.


Mijn familie, collega’s en vrienden deden al de moeite van de wereld om mij te steunen in dit dieet. Geen enkel feest waar ik geen lekkers had en restaurantbezoekjes gingen altijd door op plaatsen waar het ook glutenvrij kon. Omdat ik goed genoeg wist wat de symptomen waren als ik gluten binnenkreeg, heb ik nooit gezondigd. Maar wat miste ik de smaak van normale patisserie, brood, pizza en wraps.


Op een dag zei een collega dat ze ook coeliakie had en dankzij NAET kon zij terug gluten verdragen. Deze vrouw was hier volledig van genezen, ik kon mijn oren niet geloven. Ik liet hier natuurlijk geen gras over groeien en ging onmiddellijk op zoek naar iemand die dit kon uitvoeren en mij dus kon helpen. Zo kwam ik bij Angeline Adriaenssens terecht. Ik stond hier volledig voor open en enorm enthousiast keek ik telkens uit naar mijn volgende afspraak. Na maar liefst 4 keer langs te gaan, kon ik terug gluten verdragen. Het was een WONDER, voor mij maar ook voor mijn omgeving. Net voor de feestdagen lukte het terug om gluten te eten en ja hoor, dit was echt het mooiste kerstcadeau.


Nu ik een halfjaar genezen ben, sta ik nog steeds stil bij het feit hoe blij ik wel niet ben met deze genezing. Ik ben er zeker van dat ik intenser geniet dan andere mensen van een simpele boterham of koffiekoek. Ook mijn omgeving (vrienden, familie en collega’s) spreken mij hier nog vaak over aan, hoe geweldig dit wel niet is en ook zij genieten ervan om mij lekkers te zien eten wat ik vroeger niet kon. Vandaag de dag wordt er meer en meer rekening gehouden met allergieën, maar toch vond ik dit een heel gedoe dus ik ben blij dat dit verleden tijd is.


J.V. (provincie Antwerpen, 23 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top